لیست اختراعات سميه محمدي
اهميت توليد كودهاي آهسته رهش با توجه به راندمان پايين كودهاي نيتروژنه و مضرات استفاده زياد از حد آنها به محيط زيست (آلودگي خاك و منابع زير زميني آب) امري شناخته شده و بديهي است. كود كندرهش اوره فرمالدهيد سنتز شده در اختراع حاضر يكي از مطمئن¬ترين و آهسته¬ترين منابع رهاسازي نيتروژن است كه مي تواند (در مقايسه با كود اوره و اوره پوشش دار) نيتروژن را تا مدت 22 هفته يا بيشتر به صورت تدريجي و با سرعت كندتري به گياه برساند. از آنجايي كه 70 درصد نيتروژن اين كود غير محلول در آب است لذا مقاومت بالايي نسبت به آبشويي و آسيب پذيري در اثر عوامل محيطي دارد و همچنين منجر به كاهش دفعات كوددهي، كاهش هدر رفت كود، كاهش آلودگي آب¬هاي زير زميني و كاهش صدمه به بذر و جوانه گياه مي شود. بدون شك، با بهرهگيري از مزاياي اين فناوري بهعنوان يك فناوري پيشرفته نوظهور در بخش كشاورزي، ميتوان به نتايج مطلوبي ازجمله تضمين امنيت غذايي و توسعه كشاورزي پايدار و سازگار با محيط زيست دست يافت.
خوردگي فلزات يك پديده طبيعي است كه هر ساله خسارت هاي اقتصادي زيادي را در دنيا به بار مي آورد، يك روش براي كنترل خوردگي فلزات از جمله فولاد استفاده از پوشش هاي فداشونده نظير پوشش هاي غني از روي است. به دليل اينكه پتانسيل احياي استاندارد روي منفي تر از آهن است، در تماس روي با فولاد، در نواحي كه پوشش دچار نقص شده است و فولاد در تماس با اكسيژن و آب قرار دارد، روي به عنوان فلز فدا شونده عمل كرده و به جاي فولاد خورده مي شود، بعد از اينكه ذرات روي دچار خوردگي شدند، هدايت الكتريكي پوشش به اندازه اي كاهش مي يابد كه جريان الكتريكي بين ذرات روي و فولاد متوقف شده و عملكرد كاتديك پوشش كاهش مييابد.در اين اختراع با استفاده از نانو صفحات گرافن و تري پلي فسفات يك نانوساختار تركيبي با عنوان اختصاري (FMLG-TPP) تهيه شد كه علاوه بر اينكه كه رساناي جريان الكتريكي است و مورفولوژي صفحهاي دارد، با بهبود محصولات خوردگي ناشي از روي به صورت بازدارنده خوردگي روي فسفات، قادر به افزايش طول عمر اين پوشش در حفاظت طولاني مدت است. در واقع در حضور اين نانوساختار هيبريدي، علاوه بر بهبود خواص حفاظت كاتدي پوشش، مرحله دوم حفاظت اين نوع پوشش كه از نوع خاصيت سدي-فيزيكي است بهبود قابل ملاحظهاي پيدا مي كند كه موجب افزايش طول عمر پوشش در طولاني مدت ميشود.
در راكتورهاي ديسك چرخشي از شتاب سانتريفيوژ براي توليد فيلم هاي با ضخامت بسيار كم روي سطح چرخان استفاده مي شود. اين راكتورها داراي يك سطح افقي متصل به شفت بوده كه با نيروي سانتريفيوژ ايجاد شده بر روي سطح ديسك، خوراك مايع وارد شده به مركز ديسك بصورت فيلم بسيار نازك با كشش بسيا بالا از مركز به سمت لبه ديسك جاري و با رسيدن به لبه آن پرتاپ مي شود. در اين راكتورها به علت وجود سطح گسترده فيلم مايع بر روي ديسك، افزايش قابل توجهي در ميزان انتقال حرارت، انتقال جرم و همچنين ضريب پليمريزاسيون رخ مي دهد.
اختراع حاضر نوعي سيستم تابشگر مي باشد كه در كنار تانكرهاي حاوي مواد ويسكوز قرار گرفته و با ارسال تشعشعات مادون قرمز كنترل شده باعث كاهش ويسكوزيته و همچنين افزايش سرعت خروج مواد از داخل تانكر مي گردد. تغييرات فركانس پرتوها مي تواند در عمق نفوذ آنها تأثير بگذارد.
در اين اختراع به منظور بهبود قابليت ترموفرم پذيري PP روش هسته گذاري پيشنهاد و بررسي شده است. پلي پروپيلن هسته گذاري شده(Nucleated PP) حاوي مقادير مختلف از ماده هسته گذار Q-dye تهيه شده و بر روي اين نمونه ها آزمونهاي DSC و شكم دادن (Sagging) انجام شد. ترموگرام هاي Dsc نشان دادند كه در نمونه هاي تهيه شده دو ساختار بلوري a و B وجود دارد. ورقه PP كه در ساختار بلوري اش مقداري ساختار B وجود دارد را مي توان در دمايي بين نقاط ذوب اين دو ساختار بلوري ترموفرم كرد. در اين دما ساختار B ذوب شده باعث نرم شدن پليمر به منظور شكل دهي شده و ساختار a ذوب نشده مقاومت ورقه را در برابر شكم دادن نازكي و پاره شدن تأمين مي نمايد. بعلاوه افزودن اين ماده هسته گذار موجب بالا رفتن دماي بلور شدن و سرعت آن مي گردد كه اين مسئله مي تواند زمان فرايند ترموفرمينگ را كاهش دهد. از طرفي افزايش ميزان بلورينگي در نمونه هاي pp شكم دادن اين نمونه ها را تاييد نمود.
در اين اختراع به منظور بهبود قابليت ترموفرم پذيري pp روش آميزه سازي با پركننده معدني كربنات كلسيم پيشنهاد و بررسي شده است پلي پروپيلن با كربنات كلسيم با افزودن درصدهاي وزني مختلف از اين پركننده به pp خالص تهيه شد و ترموفرم پذيري اين آميزه ها توسط آزمونهاي كشش داغ و شكم دادن مورد بررسي قرار گرفت. نمونه هاي حاوي كربنات كلسيم داراي مدول الاستيك بيشتر و ازدياد طول در نقطه تسليم كمتري نسبت به pp معمولي هستند. مدول الاستيك بيشتر مقاومت شكم دادن بيشتر در مراحل اوليه ترموفرمينگ را موجب شده و ازدياد طول تسليم كمتر نيز امكان شكل دهي در عمق كشش كمتر را بدون ايجاد تنشهاي باقيمانده فراهم مي آورد. از آزمون شكم دادن اين نتيجه حاصل شد كه افزودن كربنات كلسيم تا 20 درصد وزني مقدار و سرعت شكم دهي را كاهش مي يابد. نكته قابل ذكر ديگر آن است كه افزودن اين پر كننده از نظر اقتصادي نيز بسيار سودمند است.
موارد یافت شده: 11